Rezana građa ima veliku primjenu u savremenom građevinarstvu, koja je zasnovana na dokazanom kvalitetu. Drvo je i dalje nezamjenljiv materijal u brojnim građevinskim radovima.
Preduzeće „Delfin Trgotrans" d.o.o. proizvodi rezanu građu vrhunskog kvaliteta. Izuzetan kvalitet hrastovih stabala sa ovih prostora uz savremene mašine i iskusne radnike omogućava preradu drveta prema najvišim standardima u drvnoj industriji.

Organizacija proizvodnje rezane građe sa savremenom tehnologijom daje potreban kvalitet proizvodima. Postizanje izvoznih kriterijuma omogućava plasman većine proizvodnje na zahtjevno inostrano tržište.

Polazna sirovina za preradu je kvalitetna hrastova oblovina. Klasiranjem se trupci pripremaju za preradu. Poznavanje drveta i njegovih karakteristika omogućava efikasnost u proizvodnji, uz stalno poboljšanje kvaliteta. Prorez i rezanje hrastovih stabala je složen proces, koji se izvodi na savremenim mašinama, ali je kvalitet polazne sirovine i dalje osnovni element uspješnog poslovanja.
Kvalitet hrastovine sa ovih prostora je izuzetan. Prirodno okruženje i odsustvo industrijskog zagađenja su omogućili razvoj zdravih stabala. Preciznim rezanjem i sušenjem ova stabla se obrađuju na potrebne dimenzije i pripremaju za transport.
U ponudi imamo daske, grede, fosne, letve, štafle i druge pilanske proizvode. Nakon rezanja i sušenja rezana građa se pravilno slaže da bi sačuvala svoj prvobitni oblik i zadržala dimenzijsku stabilnost.
Proizvode iz našeg programa rezane građe isporučujemo u standardnim dimenzijama ili po dimenzijama prema narudžbi kupca. Proizvodi se obrađuju do stepena koji odgovara zahtjevima kupca. Gotovi proizvodi se čuvaju u natkrivenim objektima i pripremaju za transport.
Zdrava hrastovina i savremena organizacija proizvodnje su osnova poslovnog uspjeha preduzeća Delfin Trgotrans" d.o.o.