Kant parket je vrsta hrastovog parketa koja se sve više ugrađuje u stambene i poslovne prostore. Karakteriše ga izuzetna dimenzionalna stabilnost i tvrdoća te je zato idealan za ugradnju u velike prostore javne namjene sa velikim pješačkim prometom. Atraktivan izgled ovog proizvoda upravo je uzrok njegove sve češće ugradnje u restorane, kancelarije, izložbene prostore, gdje je jako bitna dugogodišnja izdržljivost podne obloge,  kao i sve druge vrste poslovnih prostora.

Ova vrsta parketa sastoji se od lamelica (letvica) parketa koje su okrenute bočno te spojene u ploče. Zbog mnogo spojenih elemenata ovakav parket stvara izgled dinamične podne obloge, a s obzirom na debljinu, jedan je od najdugotrajnijih vrsta podova. Naime, dimenzije ovog proizvoda su 10x160x320mm ili 23x160x320mm, debljina samog parketa omogućava višestruko brušenje nakon određenih perioda što obezbjeđuje dugotrajnu funkcionalnost i odličan izgled i nakon dugo godina. Pogodan je za podno grijanje, a kako je u formi velikih ploča jednostavan je za postavljanje koje se jako efikasno izvršava upravo zbog toga što su letvice polijepljene u ploče. Svaka lamela može biti drugačije boje jer su prirodne boje drveta veoma raznovrsne i bogate.

Svijetli i tamni tonovi se miješaju i čine mozaik, što poslovni prostor čini elegantnim, a dnevnu sobu udobnom. Parket se, pri završnoj obradi, po želji može lakirati ili uljiti, kako prozirnim bezbojnim uljem koje parketu daje prirodan izgled, tako i uljima u boji. Takođe, nudi se mogućnost da letvice za proizvodnju ovog parketa budu dimljene, čime se postiže tamniji izgled ove podne obloge.

  • Pogodan za sve vrste stambenih i poslovnih prostora
  • Izuzetno stabilan i tvrd
  • Dugotrajno funkcionalan
  • Pogodan za podno grijanje
  • Brzo i efikasno postavljanje
  • Mogućnost dimljenja parketa