„Delfin Trgotrans d.o.o.“ je porodično preduzeće, koje se nalazi u Šnjegotini Velikoj, na području opštine Čelinac, koje se bavi preradom drveta od koga proizvodi različite poluproizvode i gotove proizvode. Sa radom je počelo 1996. godine i od tada se djelatnost preduzeća proširuje uvođenjem novih proizvoda, nabavkom nove, savremenije opreme što je obezbjedilo dobru poziciju kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Čak 85% od ukupne proizvodnje se izvozi u mnoge evropske zemlje kao što su Švedska, Njemačka, Austrija, Švajcarska, Italija, Belgija, Holandija i mnoge druge. Trenutno broji 50 zaposlenih.
Na početku proizvodnje su korišćene poluautomatske mašine, ali nova tražnja na tržištu zahtjeva stalne promjene, a kvalitet proizvoda i proširenje ponude su stvorili potrebne uslove za osavremenjavanje proizvodnje. Nabavkom mašina za automatsku obradu drveta i boljom organizacijom već postojeće opreme znatno je povećan kapacitet i kvalitet prerade. Iskusni radnici uz računarsku kontrolu i kvalitetnu statistiku pravovremeno uočavaju nedostatke i djeluju u cilju njihovog otklanjanja. Zajedničkim snagama se trudimo da postignemo visok kvalitet proizvoda kako bismo zadovoljili potrebe kupaca.
Pored ulaganja u nove mašine i alate i usavršavanje zaposlenih, značajna sredstva se ulažu i u izgradnju savremenih objekata koji će omogućiti bolje uslove rada. Svakodnevno se gradi nešto novo, a firma se trenutno prostire na 35.000 m2, a prostor koji je natkriven iznosi 4.800 m2.
Naša firma posjeduje ISO 9001:2000 i FSC sertifikat, kao i mnoge nagrade i potvrde o kvalitetu proizvoda i procesa u samoj organizaciji. Proizvodnja se odvija u skladu sa savremenim ekološkim standardima, sve se prerađuje, te se otpad i ostaci materijala na kraju jednog proizvodnog procesa mogu iskoristiti pri izradi nekog drugog proizvoda, čime se maksimalno iskorišćava drvna masa, a time se daje i doprinos racionalnom korišćenju šumskih potencijala.